Nieuw
Puerta Adalia Verdejo Fermentado en Barrica 2023
Artikelnummer: 26519 OverzichtProefnotitie Puerta Adalia Verdejo Fermentado en Barrica 2023
Deze Verdejo van Puerta Adalia heeft een uitbundige neus met tonen van rijp tropisch fruit, kruiden en een vleugje vanille. De smaak is breed en zit vol sappig, gul fruit. De afdronk is intens, waarbij het hout mooi is versmolten met de frisse structuur van de Verdejo. Een klein vetje maakt de wijn volledig.
Wijn & Spijs
Puerta Adalia, Verdejo Fermentado en Barrica is mooi bij stevige visgerechten met een rijke saus. Zoals kabeljauw met een beurre blanc en verse dragon. Ook heerlijk bij zachte wit schimmelkazen zoals camembert en brie.
Overige informatie
De wijnen van Puerta Adalia zijn afkomstig van Palacio de Bornos, een kwaliteitsproducent Castillë in het dorpje La Seca. Hier nam Antonio Sanz in 1976 het roer over en vanaf dat moment zijn de ontwikkelingen snel gegaan en behoort het bedrijf tot een van de betere producenten in Rueda.
Voor de Puerta Adalia Fermentado Barrica worden rijpere Verdejo druiven geselecteerd, waardoor de wijn aan complexiteit wint doordat het sap fermenteert in kleine eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn nog vier maanden in gebruikte eikenhouten vaten voor extra structuur en balans.
Druivensoort(en)
Verdejo
Alcoholpercentage
13%