Nieuw
BIO Pizzolato Back to Basic Pinot Nero 2022
Artikelnummer: 35293 OverzichtProefnotitie BIO Pizzolato Back to Basic Pinot Nero 2022
De geur is heerlijk fruitig met aroma’s van bessen, bramen en pruimen aangevuld met subtiele tonen van kruiden. Deze biologische Pinot Nero heeft een lichte tannine structuur en is lekker vol met een aangename zuurgraad. De aangename lange afdronk zorgt ervoor dat de smaak van de wijn lang blijft hangen. Het resulteert in een prachtige robijnrode wijn. Uitermate geschikt om ook in de zomer ietwat terug te koelen.
Wijn & Spijs
Deze Pinot Nero van Pizzolato is perfect om te combineren met gerechten zoals een risotto, een gebraden kippetje met exotische kruiden of gerechten met rood -of wit vlees.
Overige informatie
De Pinot Nero druiven worden wanneer deze optimaal rijp zijn met de hand geoogst. Daarna worden de druiven naar de wijnmakerij gebracht waar ze worden ontsteeld en geperst. Hierna worden er gisten toegevoegd waarna de alcoholische gisting kan beginnen. Om de wijn een mooie smaak en structuur te geven wordt er regelmatig overgepompt. Hierna vindt de maceratie plaats en vervolgens overbracht in stalen tanks, waar de wijn zich verder kan ontwikkelen en verfijnen.
Pizzolato zet zich met de Back to Basic lijn sterk in voor milieuverantwoordelijkheid, wat blijkt uit elk aspect van de productie. De fles bestaat voor 94% uit gerecycled glas en de 100% duurzame kurk, de capsule en het karton zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen. Dit vermindert de CO2-voetafdruk aanzienlijk, wat is gegraveerd op de kurk zelf. Bovendien is het label gemaakt van 100% gerecycled Sabrage papier zonder kunststoffen, afkomstig uit afval van de katoenindustrie.
Dit juweel uit Italië, afkomstig van biologisch en veganistisch geteelde druiven, benadrukt het hart van Pizzolato's filosofie: terugkeren naar de basis.
De gebroeders Ettimo en Gino Pizzolato staan aan het hoofd van het oude familiebedrijf Cantina Pizzolato. Het bedrijf staat bekend als een biologisch werkend wijnbedrijf. Het bedrijf ligt iets ten noorden van Treviso in Veneto en is sinds 1991 biologisch gecertificeerd.
Dat betekent dat er geen chemische middelen gebruikt worden en juist van de kracht van de natuur gebruik wordt gemaakt. Zo zorgt men voor een goed biologisch evenwicht in de wijngaard en laat men ongedierte bestrijden door natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en lieveheersbeestjes. Bij de wijnbereiding wordt bijvoorbeeld geen sulfiet toegevoegd. Alles voor een eerlijk en mooi natuurlijk product.
Druivensoort(en)
Pinot Nero
Alcoholpercentage
12,5%