Greg & Juju Grenache/Pinot Noir rosé 2023
Artikelnummer: 89903 OverzichtProefnotitie Greg & Juju Pinot Noir/Grenache rosé 2023
Éen en al vrolijkheid deze Greg & Juju Pinot Grenache rosé. Lekker verfrissend met smaken van aardbei, framboos en granaatappel. De aroma's van rood fruit worden mooi gecombineerd met subtiele florale tonen en geven de wijn een verleidelijke en zomerse charme.
Laat het voorjaar/zomer maar beginnen want Greg en Juju zijn er klaar voor. Prachtig lichtroze en uitgevoerd in een apart model fles. Ideale doordrinker!
Wijn & Spijs
De wijn heeft een verfijnde minerale afdronk en is een perfecte keuze als aperitief of bij lichte maaltijden zoals salades, sushi of visgerechten. Samen geserveerd met een tartaar van zeebaars en een anti-boise saus is het een “match made in heaven".
Overige informatie
Eigenzinnige wijn van de vrolijke Greg en Juju, vernoemd naar de kinderen van de wijnmakers en belichaamt de passie en toewijding van de 5e generatie van dit prestigieuze wijnhuis.
Gemaakt van de blend van Pinot Noir en Grenache, wat nogal gewaagd is, maar het resultaat is fantastisch. Het is een echte Zuid-Franse rosé; de stijl van de wijn is licht, sappig met vooral veel genereus fris rood fruit als aalbesjes en framboos. Ook wat Zuid Franse kruidigheid.
Deze Greg & Juju Pinot Noir/Grenache Noir wordt geproduceerd door Domaine Preignes Le Vieux, een wijnhuis gelegen in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. Het landgoed van domaine Preignes le Vieux is centraal gelegen in de prachtige regio Languedoc en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1202.
Het kasteel is schitterend gelegen en beschikt over diverse originele elementen, zoals een toren en toegangspoort, die nog steeds te bewonderen zijn. Het landgoed heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig wijndomein met een grote diversiteit aan druivenrassen. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de vijfde generatie wijnmakers en hebben zich tot doel gesteld om uitsluitend kwalitatieve topwijnen te produceren.
De druiven worden 's nachts machinaal geoogst, waarbij de druiven met zorg worden geselecteerd. De druiven groeien op een bodem van vulkanisch gesteente, wat bijdraagt aan de unieke smaak en aroma's van de wijn.
Na de oogst worden de druiven pneumatisch geperst en wordt het perssap gescheiden van de vaste stoffen. De fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 15 tot 20 graden, wat bijdraagt aan het behoud van de frisse aroma's van de wijn. Door het combineren van deze factoren, resulteert het vinificatieproces in een verfrissende en fruitige rosé met een goede balans tussen de druivensoorten.
Deze wijn heeft het Qualenvi Laureat certificaat toegekend gekregen, wat staat voor duurzaam en met respect voor de natuur wijn maken.
Druivensoort(en)
Pinot Noir en Grenache Noir