The Wolftrap red 2023
Artikelnummer: 30040 OverzichtProefnotitie The Wolftrap red 2023
In de geur donker fruit, rijpe pruimen, bosbessen, subtiel specerijen en wat viooltjes, kruiden, koffie en cacaobonen. Heerlijke sappige en fruitrijke smaak, rond en kruidig met rijpe zachte tannine structuur. Dieprood van kleur.
Wijn & Spijs
Deze Wolftrap red houdt van een stukje gegrild vlees. Op zijn Zuid-Afrikaans: een ‘braai’ maar smaakt ook heerlijk bij stevige vleesgerechten, zoals rundvlees, wild en stevige kazen.
Overige informatie
The Wolftrap is een wijn van één van de beste wijnmakers in Zuid-Afrika, Eind achttiende eeuw startten Franse Hugenoten een wijngoed in Franschhoek in Zuid-Afrika. Opmerkelijk genoeg kozen de Franse stichters van dit inmiddels befaamde wijnhuis voor de Afrikaanse naam ‘Boekenhoutskloof’.
Wijnmakers Mark Kent en Rudiger Gretschel zijn tegenwoordig de stuwende krachten achter dit beroemde wijndomein. Door vele wijnschrijvers van over de hele wereld wordt het wijnhuis Boekenhoutskloof tot de beste wijnbedrijven van Zuid-Afrika gerekend.
De rode Wolftrap is een aantrekkelijke blend van vooral Syrah, aangevuld met Mourvèdre en een paar procent van de witte druivenvariëteit Viognier. De druiven weekten lang in en de wijn rijpte op gedeeltelijk nieuw Frans eikenhout.
Druivensoort(en)
86% Syrah, 13% Mourvèdre en 1% Viognier
Alcoholpercentage
14,5%
Onderscheidingen/Prijzen
Gekozen tot de top 100 van meest koopwaardige wijnen ter wereld door het Amerikaanse tijdschrift Wine Enthusiast.
Beoordeeld met vier sterren (‘zeer goed’) door het tijdschrift Perswijn januari/februari 2015 en een 8+ van Harold Hamersma.
International Wine Challenge, 2018 - Bronzen medaille (2017)
Decanter World Wine Awards, 2017 - Zilveren medaille (2016)
International Wine Challenge, 2017 - Bronzen medaille (2016)
Decanter World Wine Awards, 2015 - Bronzen medaille (2014)
International Wine Challenge, 2015 - Zilveren medaille (2014
Perswijn Wijnconcours, najaar & winter 2015 - Winnaar (2014)