Esporão Reserva white 2023
Artikelnummer: 44612 OverzichtProefnotitie BIO Esporão Reserva white 2023
Complexe geur met veel fruitinvloeden zoals perzik, citroen, grapefruit en mandarijn ondersteund door het specerijen en toasteffect van het eikenhout. De smaak is romig met rijp wit fruit en minerale accenten. Aangenaam fris citrusfruit in de afdronk en een grote lengte waar je "u" tegen zegt. Strogeel van kleur met een groene zweem.
Wijn & Spijs
Deze biologische Esporão Reserva white is lekker bij gevogelte, gegrilde vis (tarbot & zeebaars) schaaldieren, kalfsvlees, kuluyuk, Thaise roerbak met ananas of bij rijpe kaas.
Overige informatie
De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk.
De Esporão wordt op zo’n 180 kilometer ten zuiden van Lissabon gemaakt in Reguengos de Monsaraz. De wijnmakerij Herdade do Esporão staat onder leiding van de Australische wijnmaker David Baverstock
Deze Esporão Reserva White is een van de betere witte wijnen uit Portugal. Al acht jaar op rij in de finale van het Proefschrift wijnconcours en winnaar van even zovele awards. Geschonken in toprestaurants als Ciel Bleu en Toine Hermsen. Zeer breed gastronomisch inzetbaar. Ongekend veel wijn voor deze prijs!
Uniek bij de Reserva lijn is dat elk jaar het etiket door een andere Portugese kunstenaar wordt ontworpen.
Druivensoort(en)
Antão Vaz, Roupeiro, Arinto en Semillon
Prijzen/onderscheidingen
International Wine Challenge, 2017 - Gouden medaille, ‘Alentejo White Trophy’ (2015)
Wine Enthusiast - 90 punten, ‘Editor’s Choice’ (2015)
Wine Enthusiast, juni 2015 - 90 punten (2013)